Spalvų ekspertė įmonė „Pantone“ atskleidė 10 populiariausių spalvų asortimentą 2017 metų pavasario sezonui. Spalvas įkvėpė gamta ir aplinka.  Tai apima šviesias, šiltas pastelines spalvas, kurios turės įtakos mados, grožio ir „art-deco“ stiliaus tendencijoms.

2017 metų spalva yra žaluma – švieži geltonos ir žaliosios citrinos atspalviai, prišaukiantys pirmąją pavasario dieną, kai gamtos žaluma atgyja, pabunda ir atsinaujina. Žaluma – tai gaivinantis atspalvis ir naujos pradžios simbolis. Žalumos stiprinančios savybės ragina vartotojus giliai įkvėpti, apsirūpinti deguonimi ir atgauti jėgas.

 

Žemiau pateikiame devynis kandidatus ir laimėtoją:

 

  1.       „Greenery“:  šis gelsvai žalsvas atspalvis kalba apie poreikį eksperimentuoti, atrasti ką nors naujo arba pamatyti sena nauju kampu. Tai tarsi deguonies ir atgaivos oazė.
  2.        „Niagara“ — tai švelnus mėlynas atspalvis, kurį jau įprasta vadinti „džinsiniu“. Jis simbolizuoja norą pabėgti nuo visų rūpesčių ir atsipalaiduoti.
  3.       „Primrose Yellow“:  sviestinė saulės geltonumo, kuri spinduliuoja nesibaigiančią šilumą ir teikia gyvybingumo. Šis linksmas geltonas atspalvis asocijuojasi su entuziazmu, geranoriškumu ir saulėtomis dienomis.
  4.       „Lapis Blue“: kaip ir pats lazuritas, tai — galinga ir pasitikėjimo savimi suteikianti spalva. Tamsiai mėlynas, švytintis atspalvis.
  5.       „Flame“ — spalvingas, nuotaikingas ir gyvybingas bei sušildantis oranžinės ir raudonos spalvos  atspalvis.
  6.       „Island Paradise“ — tai gaivinantis, tropikais ir šviežiu oru dvelkiantis mėlynos atspalvis, kuris atskleidžia norą atsipalaiduoti ir ištrūkti iš rutinos.
  7.       „Pale Dogwood“: šis subtilus, prigesintos rausvos atspalvis asocijuojasi su tyrumu, nekaltumu, diskretiškumu ir nuolatiniu tobulėjimu.
  8.       „Pink Yarrow“: drąsi ir gyvybinga, rausvai raudonai artima spalva.  Tai kaprizingas atspalvis, kurio neįmanoma nepastebėti — jis prikausto dėmesį, stimuliuoja dvasią ir adrenaliną.
  9.       „Kale“ — tai kamufliažinė, augalų spalvų įkvėpta spalva, kuri sužadina norą susilieti su gamta, praleisti daugiau laiko lauke ir imtis sveikesnio gyvenimo būdo.
  10.   „Hazelnut“: šis neutralus, daug švelnesnis nei riešuto spalva atspalvis suskamba natūraliais žemiškais tonais. Spalva, kuri tinka visiems metų laikams.